Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

26 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ...130 ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ! ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΑΝ "ΑΓΝΩΣΤΟΙ", ΝΑ ...ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΤΟ !!!Σχετική εικόνα


(ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. 

ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ..."ΕΞΟΙΚΙΩΘΕΙ" ΜΕ ΤΗΝ "ΑΥΤΟΜΑΤΗ" ...ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ, ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!


ΠΟΙΟΣ "ΜΑΣ ΛΕΕΙ" ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΑ "ΣΗΚΩΣΑΝ" ΝΥΧΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΥΡΩΔΙΑ...).(Η ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ, ΤΗΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΩΣ, ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ, Ω ...ΕΞΑΫΛΩΣΗ! ΗΤΟΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ...'ΠΤΩΣΕΙΣ' ΤΟΥ ΕΝΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ!)


ΕΝΑΣ ΥΠΟΓΕΙΟΣ θάλαμος που περιέχει 130 αρχαία ελληνικά αγάλματα ανακαλύφθηκε στην Αθήνα πριν από 26 χρόνια. (Υπουργός Πολιτισμού τότε, η Μελίνα Μερκούρη... 1988.)

Αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν έχει κατορθώσει να νικήσει το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας που εμποδίζει το άνοιγμα της καταπακτής, ώστε τα αγάλματα να έρθουν στο φως. 
Πρόκειται για μια ακόμη ΚΑΤΑ - «σκότεινη» ιστορία, σχετικά με ανακαλύψεις, που παραμένουν στο σκοτάδι, επειδή υπάρχει μεγάλη "απροθυμία" (;;;) από τις Αρχές.

Σχετική εικόνα


Και αυτό τη στιγμή που ξένοι λαοί, που εμφανίστηκαν πολύ όψιμα στο προσκήνιο της ιστορίας, προσπαθούν να οικειοποιηθούν την παράδοση και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων...

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ
Η δικαιολογία που προβάλλει το Υπουργείο Πολιτισμού είναι, ότι η μυστηριώδης υπόγεια αίθουσα, βρίσκεται σε ...ιδιωτικό χώρο και κανείς δεν θέλει (;) να εμπλακεί σε μια νομική μάχη με τους ιδιοκτήτες. (ΑΝ ΑΥΤΗ Η "ΑΡΜΟΔΙΑ" ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΩΣ ΦΑΙΔΡΗ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΑΙΔΡΟ;)

Ο θάλαμος ανακαλύφθηκε τυχαία, όταν δύο φίλοι παρατήρησαν στο χώρο που χτιζόταν μια οικοδομή, ένα άνοιγμα στο έδαφος, δίπλα στα θεμέλια του νέου κτιρίου. Ρίχνοντας στην τρύπα ένα αναμμένο χαρτί, είδαν ότι υπήρχαν σκάλες που οδηγούσαν βαθιά μέσα στο έδαφος.

Οι δύο φίλοι κατέβηκαν την σκάλα με τη βοήθεια κεριών. Και αυτό που είδαν τους άφησε άναυδους! Ο υπόγειος θάλαμος με τα αγάλματα! 


O Κωνσταντίνος Κυπαρίσσης, ένας από τους δύο φίλους που έκαναν την ανακάλυψη, περιγράφει το γεγονός: «…Πετάξαμε μέσα την αναμμένη εφημερίδα και οι φλόγες αποκάλυψαν την αρχή μιας σκάλας. Στο τέλος της, και σε βάθος τριών μέτρων, ή λίγο περισσότερο, υπήρχε ένα δωμάτιο∙ στα δεξιά του δωματίου υπήρχε το άγαλμα μιας θεάς με ύψος περίπου 1,80 μέτρα – έναν μεγαλοπρεπές άγαλμα! 

Η αριστερή πλευρά του προσώπου της, ήταν ημιτελής. Στη δεξιά πλευρά της θεάς, υπήρχε το άγαλμα ενός λιονταριού και δίπλα το γυμνό άγαλμα του Διογένη (του ιδρυτή της κυνικής φιλοσοφίας). 
Πιο δίπλα υπήρχε το άγαμα της θεάς Αθηνάς! Το δωμάτιο ήταν μακρόστενο, και στις πλευρές του, δεξιά κι αριστερά, υπήρχαν πολλά ολόσωμα αγάλματα.
Μετά από 20 μέτρα δεν υπήρχε οξυγόνο, αλλά το δωμάτιο συνεχιζόταν κι άλλο…»

O Κωνσταντίνος Κυπαρίσσης μαζί με το φίλο του μέτρησε συνολικά 130 ακέραια αγάλματα!!!

Υπάρχει η φήμη ότι το δωμάτιο, με τον πλάτους 4 μ. σαν σήραγγα διάδρομο, ήταν ένα από τα εργαστήρια του κορυφαίου γλύπτη, ζωγράφου και αρχιτέκτονα Φειδία, του σημαντικότερου από τους καλλιτέχνες της κλασικής εποχής. 

Ο Φειδίας (490 – 430 π.Χ.), που είχε τη γενική επιστασία της ανοικοδόμησης των ναών της Ακροπόλεως και πρωτίστως του Παρθενώνος, φιλοτέχνησε, μεταξύ άλλων, το περίφημο χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου για το σηκό του Παρθενώνα (446-438 π.Χ.), που είχε κολοσσιαίο μέγεθος (11,5 μ.) και αποτέλεσε καινοτομία στην τεχνική των λατρευτικών αγαλμάτων.

Αναπαράσταση του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς στον Παρθενώνα. (Drawing by Candace Smith).


Στην Ολυμπία, ο Φειδίας φιλοτέχνησε το κολοσσιαίο χρυσελεφάντινο άγαλμα του Μειλίχιου Διός, ύψους 11 μ., που ήταν τόσο μεγαλειώδες, ώστε περιελήφθη στα επτά θαύματα του κόσμου. Άλλοι πάντως συμπεραίνουν από τον μεγάλο αριθμό των αγαλμάτων, ότι ο υπόγειος διάδρομος οδηγούσε πιθανώς σε έναν ναό.


Θα περίμενε κανείς ότι μια τόσο σημαντική ανακάλυψη θα κινητοποιούσε το Υπουργείο Πολιτισμού και την Αρχαιολογική Υπηρεσία να σπεύσουν επί τόπου για να διεξάγουν περαιτέρω έρευνες. Ευτυχώς, όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε, γιατί θα ερχόταν σε αντίθεση με την ακολουθούμενη νεοελληνική πρακτική της ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ.(Ή κάτι "άλλο" θα συμπληρώναμε εμείς εδώ της 'ΟδύσσειαςΤV'...)


Ο Κωνσταντίνος Κυπαρίσσης μίλησε με έναν δικηγόρο, ο οποίος τον συμβούλεψε να μην πει τίποτε σε κανέναν, αλλά να γράψει μια επιστολή προς το Υπουργείο Πολιτισμού με την οποία θα γνωστοποιούσει την ανακάλυψη. 

Έτσι και έγινε.


Η πρώτη επιστολή εστάλη στο υπουργείο την 1η Μαρτίου 1988. Έκτοτε ακολούθησαν πολλές άλλες επιστολές. "Χάθηκαν" όμως (...) στους λαβύρινθους του υπουργείου, καθώς με κάθε αλλαγή της κυβέρνησης γινόταν και αλλαγή υπουργού.
Μια ακόμη επιστολή στάλθηκε στις 20 Αυγούστου 2003. Το 2004, και μη έχοντας πάρει καμιά απάντηση, ο κ. Κυπαρίσσης απευθύνθηκε στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και το ίδιο έκανε το 2006 και το 2007. Όμως, στου κουφού την πόρτα… 

Παρ’ όλα αυτά, γίνονται και θαύματα. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την ανακάλυψη, ο κ. Κυπαρίσσης έλαβε την πρώτη του απάντηση. 

Στις 20 Μαρτίου 2007, το Υπουργείο Πολιτισμού έστειλε μια επιστολή με την οποία τον ευχαριστούσε για το… ενδιαφέρον του και του ζητούσε να… δηλώσει αυτά που είχε βρει.

Εναρμονισμένη με τα πολιτικά ειωθότα, η επιστολή ανέφερε ότι, εάν το πράξει, θα λάβει ανταμοιβή και αναγνώριση.

Την ίδια μέρα, ο κ. Κυπαρίσσης έλαβε μια δεύτερη επιστολή, η οποία του ζητούσε να οδηγήσει τους αρχαιολόγους της υπηρεσίας στον τόπο της ανακαλύψεως. Αμ” έπος, αμ” έργον. 
Μια ομάδα 17 ατόμων, αποτελούμενη από αρχαιολόγους, κυβερνητικούς παράγοντες και νομικούς επισκέφθηκε την επίμαχη τοποθεσία. 

Στο μεταξύ η είσοδος είχε ...καλυφθεί με άσφαλτο! Παρ’ όλα αυτά, το στρώμα της ασφάλτου ήταν λεπτό και μπορούσε άμεσα να μετακινηθεί, αποκαλύπτοντας την μαρμάρινη είσοδο, χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω ανασκαφή.

Το εργαστήριο του Φειδία στην αρχαία Ολυμπία.

Την επόμενη ημέρα, ο εκπρόσωπος της κυβερνήσεως απέστειλε νέα επιστολή στον κ. Κυπαρίσση με την οποία τον ενημέρωνε, ότι επειδή ο τόπος ανήκει σε ιδιώτη και η είσοδος καλύπτεται με άσφαλτο, δεν ...επιτρέπεται η ανασκαφή (!) και ως εκ τούτου ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ (!) να ελέγξουν, αν οι "ισχυρισμοί του" ήταν αληθείς ή όχι!!!


(Φαίνεται πως αγνοούσαν ότι υπάρχουν συσκευές, που μπορούν εύκολα να εντοπίσουν αν υπάρχει κενός χώρος, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και ότι αυτό δεν απαιτεί καμία γεώτρηση).


Έκτοτε, άκρα του τάφου σιωπή! Τίποτα δεν ακούστηκε ξανά, ούτε από το Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία...

Ο δικηγόρος του κ. Κυπαρίσση επικοινώνησε με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και τους έδωσε όλα τα σχετικά έγγραφα και τις επιστολές, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τον τόπο και την υφιστάμενη κατάσταση. 

Το Αρχαιολογικό Συμβούλιο εξεπλάγη(!!!) διότι δεν ενημερώθηκε ποτέ γι’ αυτό. 


Τα μέλη του έδειξαν ενθουσιασμένα με τις πληροφορίες και "υποσχέθηκαν", ότι θα διερευνήσουν άμεσα την υπόθεση και ότι θα τον ενημερώσουν σχετικά... 

Κάτι που δεν συνέβη ποτέ!
(...ΦΥΣΙΚΑ!)


Στο ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 'βίντεο' που ακολουθεί, του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ο δικηγόρος του κ. Κυπαρίσση αναφέρεται στην ΕΠΙΕΙΚΩΣ "περίεργη" αυτή υπόθεση...(Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ")

Αποκρύπτουν τεράστιο αρχαιολογικό θησαυρό

https://youtu.be/vqoY28x6PCc

ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

4 σχόλια:

 1. Παλαιό αλλά καλά κάνετε που το ξαναδημοσιεύεται.
  Δυστυχώς μπαζώνουν αρχαία ιερά για να κτίσουν πάνω τους σουπερμάρκετ.
  Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τίποτα πλέον. Μόνο για το ΧΡΗΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.....ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.
  ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΙΛΕ/Η 3.37 ..ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ.......ΣΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ