Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Δεν πληρώνουμε - Είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες: Συγκέντρωση στην Α’ Εφορία Αθηνών τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη


 Μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ, θα αντιμετωπίσουμε τους γύπες της τροϊκανής κυβέρνησης.
ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

Πόπη Σουφλή

Σε συγκέντρωση ενάντια στις κατασχέσεις καλεί ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

"Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για 1.645.000 παροχές δεν πληρώθηκαν τα χαράτσια στα ακίνητα, που επιβλήθηκαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) για το ΄11 και το ΄12. Αριθμός που μαρτυρά ότι είμαστε πολλοί. Όλοι εμείς που δεν είχαμε να τα πληρώσουμε και όλοι εμείς που αρνηθήκαμε να τα πληρώσουμε, γιατί είναι κοινωνικά άδικα και δυσβάσταχτα.

Ο αγώνας μας δεν ήταν και δεν είναι χαμένος. Καταφέραμε να ακυρώσουμε τον ανάλγητο νόμο για διακοπές παροχής ρεύματος, όταν δεν πληρώνουμε το χαράτσι. 

Καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε χωρίς να μας τρομοκρατήσουν, όπως επιχειρούν με... 

κάθε μέσο. Κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. συνεχίζουν, όμως, τη φοροληστεία του λαού. Και εμείς συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε και να μην πληρώνουμε τα χαράτσια για το ΄13, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που αυξάνει όλο και περισσότερο, δεν μπορεί να δώσει αυτά που οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να αρπάξουν, για να τα μεταφέρουν στους δανειστές και στις τράπεζες.

Με βάση τα δικά τους στοιχεία, 2,6 εκ. φυσικά πρόσωπα και περίπου 2 εκ νοικοκυριά το πρώτο 10μηνο του 2013 είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία. Παρόλα αυτά ξεκινούν νέο γύρο αφαίμαξης, στον οποίο μετράμε :

• Τις ειδοποιήσεις για το χαράτσι του ΄11, που βεβαίωσαν πλέον οι εφορίες μέσα στο ΄13.

• Τις ειδοποιήσεις μέσα στο ΄14 για: – τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ του ΄12, που δεν πληρώθηκαν για ταυτοποιημένες παροχές, -τα χαράτσια ΄11 και ΄12 για όσους βρέθηκαν από τις διασταυρώσεις στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων που έγιναν το ΄13. Τρομοκρατικά, στην προσωποποιημένη ηλεκτρονική πληροφόρηση του Υπουργείου γράφουν ημερομηνίες λήξης, παρότι δεν έχουν στείλει έγγραφες ειδοποιήσεις όπως οφείλουν.

• Τον αυξημένο νέο φόρο για τα εισοδήματα του 2013, χωρίς αφορολόγητο για όλους και με μεγαλύτερη μηνιαία παρακράτηση για μισθωτούς και συνταξιούχους. Με στόχο την τρομοκράτησή μας και την απομύζηση και του τελευταίου ευρώ επιβίωσής μας, εφαρμόζουν νέα εκβιαστικά εισπρακτικά μέτρα:

• Ληστρικό ποινολόγιο τοκογλυφικών προσαυξήσεων για όλο ή για κάθε υπόλοιπο οφειλής σε περίπτωση τμηματικής καταβολής οποιουδήποτε ποσού, μέχρι και 100 φορές πάνω από τα τραπεζικά καταναλωτικά επιτόκια.

• Ηλεκτρονική κατάσχεση χωρίς ειδοποίηση από τραπεζικούς λογαριασμούς αδιακρίτως: μισθοδοσίας, συντάξεων, καταθέσεων

• Κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, σε δεύτερο στάδιο, και πλειστηριασμός. Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά κινδυνεύουν άμεσα. Χρειάζεται να έχουμε καθαρό όλοι μας. Και να τρέξουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους, δεν θα σταματήσουν. Για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, με εξαίρεση τα γνωστά «αγαπημένα παιδιά» του συστήματος, διαμορφώνεται από το 2014 μια κατάσταση ομηρίας χρέους απέναντι στο κράτος, αφού ούτε τα παλιά χαράτσια ούτε οι νέοι ληστρικοί φόροι σε εισόδημα και ακίνητα θα είναι δυνατό να πληρωθούν.

Η ηλεκτρονική κατάσχεση από λογαριασμούς χωρίς ειδοποίηση είναι αντισυνταγματική. Να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της καμία δημόσια αρχή και για κανένα χρέος προς το κράτος. Να καταργηθεί άμεσα. 


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
• Να καταργηθεί ο νόμος για την επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα, γιατί είναι κοινωνικά άδικος, δυσβάστακτος, ισοπεδωτικός και ταξικός.
• Να καταργηθούν όλες οι διατάξεις των εξοντωτικών μέτρων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος, που ψηφίστηκαν τις τελευταίες μέρες του ΄13.
• Να προστατευθεί απόλυτα η λαϊκή στέγη για χρέη προς το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Την κρίση, την ανεργία και την ύφεση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Δεν θα μας πάρουν το σπίτι. 

• Να πληρώσουν τώρα οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι μεγάλοι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, το κράτος αυτά που χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία.
• Να μην προχωρήσει η «πιλοτική» εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής κατάσχεσης από λογαριασμούς για χρέη, από συγκεκριμένες εφορίες, που εισάγει την πρωτοφανή έννοια του «πιλοτικού οφειλέτη πολίτη» και παραβιάζει την αρχή της θεμελιακής αρχής της ισονομίας των πολιτών. Να ακυρωθεί γενικά για τα λαϊκά νοικοκυριά το μέτρο των αυτόματων κατασχέσεων για οφειλές σε κράτος, τράπεζες. Δεν θα αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι να βγει σε πλειστηριασμό.
Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε τα χαράτσια μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης Ε.Ε. ΔΝΤ. Όλοι/ες τη Δευτέρα 3/2 στις 10πμ στην Α΄ εφορία Αθηνών (Αναξαγόρα 6, μια από τις τέσσερις εφορίες που πιλοτικά, θα προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις) ". 
(ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/)
ΠηγήΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

6 σχόλια:

 1. http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2014/01/pics.html

  Οχυρωνουν τις εφοριες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συρματοπλέγματα βάζουν στις Εφορίες,στα σπίτια των εφοριακών τι θα βάλλουν;
  Οι εφορίες είναι μόνον κτίρια. Τα δίποδα θηρία που είναι μέσα και ζητούν αίμα, κάποιες ώρες της ημέρας αφήνονται ελεύθερα. Τότε θα αρχίσει το αληθινό,όσο και απολαυστικότατο σαφάρι. Ας τολμήσουν να ξεκινήσουν. Η Ελλάδα θα θυμίζει Συρία,με την διαφορά ότι τα τρόπαια θα είναι κεφάλια εφοριακών σε παλούκια.

  ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ελληνες γαμηστε τις εφοριες πριν μας γαμησουν αυτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ Δ.Ο.Υ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ.

  Are Income Taxes Unconstitutional or Illegal?

  Top 5 Unsuccessful Arguments against Income Taxes

  1) Taxation is taking property, so it is a violation of the 5th Amendment.

  Supporters of this claim assert that tax collection is taking of property without the due process of law, which is unconstitutional. They cite the 5th Amendment of the Constitution, which states that no person shall be “deprived of life, liberty, or property, without due process of law».

  2) Filing an income tax return is voluntary.

  Some people claim that filing an income tax is voluntary because, according to their interpretation, the IRS said so itself. They rely on the fact that the 1040 Form instructions say that filling out the form is voluntary. In addition, they state that the 1960 Supreme Court case Florida v. United States stated that our “system of taxation is based upon voluntary assessment and payment, not upon distraint”. There have been multiple cases that involved this reason for not filing and paying taxes, including United States v. Tedder in 1986 and United States v. Gerrads in 1994.

  3) Taxation is slavery, and thus a violation of the 13th Amendment.

  As mentioned above, taxation is compulsory, not voluntary. Some people claim that compulsory taxation is a form of slavery, and thus illegal. They cite the 13th Amendment, which outlawed slavery in the United States.

  4) Federal Reserve notes are not income.

  People who advance this argument claim that Federal Reserve notes (those green bills in our wallets) are not real currency because they cannot be exchanged for gold or silver. They bring up Article I Section 10 of the Constitution, which grants the federal government the exclusive power to create and regulate money. More specifically, they claim that Section 10 limits all legal currency exclusively to gold and silver.

  5) The United States only consists of the District of Columbia and US territories.

  Some contend that the United States only consists of the District of Columbia, federal territories like Guam, Puerto Rico, Northern Mariana Islands, and various other islands in the Pacific Ocean and Caribbean Sea, as well as federal enclaves like military bases and Native American reservations. According to them, anyone outside of that territory is not a resident of the United States and instead a resident of the state that they live in, which according to them is sovereign.

  http://www.efile.com/frivolous-arguments-against-taxes-and-why-taxation-is-wrong-illegal-unconstitutional-unfair/

  ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «THE FEDERAL MAFIA – HOW THE GOVERNMENT ILLEGALLY IMPOSES AND UNLAWFULLY COLLECTS INCOME TAXES».

  http://www.paynoincometax.com/federalmafia.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟΥΣ.

   Διαγραφή
 5. Καλή η επισήμανση του φίλου 12:33πμ. σχετικά με το άρθρο με τους φόρους. Για διευκόλυνση των αναγνωστών που δεν τόχουν καλά με τ'αγγλικά κάνω μια σχετική μετάφραση.
  {
  Οι φόροι εισοδήματος είναι αντισυνταγματικοί ή παράνομοι;

  Τα 5 δυνατότερα Ανεπιτυχή Επιχειρήματα κατά των Φόρων εισοδήματος

  1) Η φορολογία αφαιρεί ιδιοκτησία, έτσι είναι μια παραβίαση της 5ης τροπολογίας.

  Οι υποστηρικτές του ισχυρισμού αυτού ισχυρίζονται ότι η είσπραξη των φόρων στην ουσία συνιστά αφαίρεση περιουσιακών στοιχείων χωρίς να ακολουθείται η δέουσα νομική διαδικασία, η οποία είναι αντισυνταγματική. Επικαλούνται την 5η τροπολογία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι κανένα πρόσωπο δεν πρέπει να «στερηθεί της ζωής, της ελευθερίας, ή ιδιοκτησίας, χωρίς τη δέουσα νομική διαδικασία».

  2) Η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος είναι εθελοντική.

  Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η κατάθεση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος είναι εθελοντική, διότι, σύμφωνα με την ερμηνεία τους, το είπε το ίδιο το IRS (Αμερικανικό ΣΔΟΕ). Επικαλούνται το γεγονός ότι οι οδηγίες του εντύπου 1040 λένε ότι η συμπλήρωση της φόρμας είναι εθελοντική. Επιπλέον, αναφέρουν ότι η υπ.αριθ.1960 υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστήριου της Φλόριντα κατά Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι το «φορολογικό μας σύστημα στηρίζεται στην εθελοντική διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής, όχι στην κατάσχεση'. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που επικαλέστηκαν αυτό τον λόγο για τη μη υποβολή δήλωσης και πληρωμή φόρων, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον Tedder το 1986 και Ηνωμένων Πολιτειών V. Gerrads το 1994.

  3) Η φορολογία είναι σκλαβιά, και συνεπώς αποτελεί παραβίαση της 13ης τροπολογίας.

  Όπως προαναφέρθηκε, η φορολογία είναι υποχρεωτική, δεν είναι εθελοντική. Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η υποχρεωτική φορολογία είναι μια μορφή δουλείας, και ως εκ τούτου παράνομη. Επικαλούνται την 13η τροπολογία, η οποία έθεσε εκτός νόμου τη σκλαβιά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  4) Τα χαρτιά (δολάρια) της Federal Reserve δεν θεωρούνται εισόδημα.

  Οι άνθρωποι που προωθούν αυτό το επιχείρημα ότι δηλ. τα χαρτάκια της Federal Reserve (αυτά τα πράσινα τραπεζογραμμάτια που υπάρχουν στα πορτοφόλια μας) δεν αποτελούν πραγματικό νόμισμα, επειδή δεν μπορούν να ανταλλαγούν με χρυσό ή ασήμι. Αναδύουν το άρθρο Ι, ενότητα 10 του Συντάγματος, το οποίο παραχωρεί στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την αποκλειστική εξουσία να δημιουργήσει και να ρυθμίζει το χρήμα (σημ.μετ.και την κυκλοφορία του) . Ειδικότερα, ισχυρίζονται ότι η ενότητα 10 περιορίζει όλο το νόμιμο νόμισμα αποκλειστικά στην αντιστοίχιση του σε χρυσό και ασήμι.

  5) Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούνται μόνο από την Περιφέρεια της Κολούμπια και Αμερικανικών εδαφών.

  Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούνται μόνο από την Περιφέρεια της Κολούμπια, τα ομοσπονδιακά κρατίδια, όπως το Γκουάμ, Πουέρτο Ρίκο, Νησιά Βόρειων Μαριάνων, και διάφορα άλλα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού και την Θάλασσα της Καραϊβικής, καθώς και ομοσπονδιακούς θύλακες όπως στρατιωτικές βάσεις και Αρχικές Αμερικανικές δεσμευμένες περιοχές. Σύμφωνα με αυτούς, ο καθένας που διαβιεί εκτός της επικράτειας αυτής δεν είναι κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά αντιθέτως κάτοικος του κράτους που ζεί, το οποίο σύμφωνα με αυτούς είναι κυρίαρχο. }

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΙΩΠΗΛΌΙ